Rhinolight Kft.

Elhelyezkedés: Szeged

A Rhinolight Kft. szegedi székhelyű spin-off jellegű mikrovállalkozás, szegedi kutatók találmányának hasznosítására alakult 2003-ban.

Termékünk az allergiás nátha kezelésére szolgáló, nagy intenzitású összetett hideg fényt kibocsátó Rhinolight® orvosi terápiás műszer. Fő tevékenységünk a termék fejlesztése, bevezetése a hazai és a nemzetközi orvosi gyakorlatba, ill. új alkalmazások keresése a gyógyászatban. A tulajdonosi körben jelen vannak a feltalálók, valamint a szakmai és pénzügyi befektetők (Goodwill Pharma Kft., Videoton Holding Zrt.). A termék műszaki és orvosi fejlesztése együttműködésben történik a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikával, az Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékkel, a Fül-Orr-Gégészeti Klinikával és a Videoton Holding Zrt-vel. A kutatócsoport Prof. Dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár vezetésével elsőként fejlesztette ki azt a fototerápián alapuló eljárást, amellyel sikeresen kezelhetők a rhinitis allergicában szenvedő betegek. A gyártás a Videoton székesfehérvári üzemében történik.

Cégünk terméke világújdonság és a hasonló orvostechnikai eszközöket tekintve nincs konkurenciánk. A készülékeinket több mint 20 országban és 300 kezelőcentrumban használják.


Tanúsítványok
:

EN ISO 9001:2008
EN ISO 13485:2004

Elérhetőség:
Rhinolight Kft.
Cserzy M. u. 32.
6724 Szeged
Tel/Fax: +36-62-443-571
E-mail: info@rhinolight.hu
Honlap: www.rhinolight.eu

rhinolight

rhinolight2011 2