Hilase Kft.

Általános ismertető

A 2004-ben alapított Hilase Kft. olyan műszerek fejlesztésére, prototípuskészítésére és gyártására specializálódott, melyek a fotoakusztikus detektálás elvén alapulva gázok és aeroszolok koncentrációját mérik különböző alkalmazási területeken. A cég a Videoton csoport tagja, egyben a Szegedi Tudományegyetem spin-off vállalkozása.

Egy, az olaj- és földgázipar számára szánt mérőműszer termékcsalád sikeres kifejlesztését és üzleti alapokra történő helyezését követően a Hobré Instruments BV (Hollandia) 2013-ban felvásárolta a Hilase mérőműszerek ezen piaci szegmens számára történő gyártásának jogait.

Minden Hilase mérőműszer rövid válaszidővel, nagy érzékenységgel, kitűnő szelektivitással rendelkezik, továbbá képesek a folyamatos és teljesen automatikus működésre. A várható üzemzavarmentes működési életciklus meghaladja a 10 évet ezen műszerek esetében.
Jelenleg a Hilase a következő alkalmazási területek számára fejleszt mérőműszereket:

  • Repülőgépi műszerek a légköri páratartalom és a teljes vízkoncentráció levegőben történő mérésére (meteorológia, klímakutatás és repülésbiztonsági területek számára)
  • Több hullámhosszú műszerek a légköri aeroszolok forrásainak mennyiségi és minőségi azonosítására – különösképpen azon aeroszolok esetében, melyek a közlekedés és a biomassza égetésen keresztül generálódnak
  • Polimer-, műanyag-, vagy gumiminták gáz permeabilitási paramétereinek (oldhatóság, diffúziós képesség, permeabilitás) nagy pontosságú és gyors meghatározása különböző hőmérsékleteken és nyomásokon. Többféle gáz és gázkeverék terjedésének mérése lehetséges beleértve egyebek mellett a vízgőzt (H2O), a metánt (CH4), a hidrogénszulfidot, a HCl-et, és a CO2-öt is

Ezen felül a Hilase folyamatosan keres további olyan alkalmazási területeket, ahol a fotoakusztikus módszer egyedülállóan előnyös tulajdonságai kiaknázhatóak.


Elérhetőség:
Hilase Kft.
Dóm tér 9.
6720 Szeged, Hungary
Tel: +36 (06) 62 544518
Fax: +36 (06) 62 544658
E-mail: info@hilase.hu
Honlap: www.hilase.hu

Postacím
Pf. 406
6701 Szeged

hilase1  hilase5  hilase2  hilase3  hilase4