A Videoton Igazgatótanácsa 3 tagból áll, mely gyakorlatilag megegyezik a tulajdonosi körrel is.
Összetétele:
Széles Gábor (47,05 %), Lakatos Péter (26,475%), Sinkó Ottó (26,475%)

 


Széles Gábor

Elnök-vezérigazgató

Széles Gábor villamosmérnök, diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd a Harvard Egyetem executive management programja keretében folytatta tanulmányait.
1981-ig a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben dolgozott tudományos munkatársként, majd osztályvezetőként. Első vállalkozása – a Műszertechnika – 1981-ben indult. Jelenleg a Műszertechnika Csoport több mint 20 cégből áll, fő profilja az ipari termelésre és pénzügyi szolgáltatásokra terjed ki, valamint jelentős ingatlanportfóliót is birtokol. A Videoton kilencvenes években tartó mélyrepülését a Széles Gábor által vezetett 1991-es privatizáció állította meg. A Videoton elnök-vezérigazgatójaként sikeresen szervezte át a magyar elektronikai ipar legnagyobb cégét és a legjelentősebb multinacionális vállalatokkal alakított ki új együttműködéseket. 1996 szeptemberétől az Ikarus Rt. elnöke.
Az 1990-ben megalakuló Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke majd a Magyar Munkaadói Szövetség és az MGYOSZ egyesülésével a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, 2008-tól tiszteletbeli elnöke. Az MGYOSZ elsődleges célja a magánvállalkozások érdekének képviselete, hatékony szerepvállalásának elősegítése és intenzív részvételének biztosítása a piacgazdaságba történő átmenet során.
2005-ben ECHO Hungária néven televíziós társaságot alapított. Médiavállalkozása 2006-ban a Magyar Hírlappal bővült.
Munkáját 1993-ban „Neumann János”-díjjal, 1994-ben „Eötvös Loránd”-díjjal ismerték el. 1998 elnyerte „Az év vállalkozója” címet. 2000-ben Köztársasági Elnöki Aranyérmet kapott és ugyanebben az évben „Székesfehérvár díszpolgára” lett. 2005-ben az MKIK MERCUR Díját nyerte el. 2006-ban a Vitézi Rend Lovagkeresztjével, és a Szent Gellért Lovagrend nagykeresztjével tüntették ki. 2007-ben a határon túli magyar felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenységéért Báthory-díjjal jutalmazták. 2008-ban az 56-os Magyarok Világszövetségétől „Pesti srác” díjban részesült. 2009-ben a Független Újságírók Szövetsége a „Nemzeti Újságírásért” kitüntetés „arany” fokozatát adományozta a nemzeti újságírás területén végzett áldozatos tevékenységéért.
A tudásalapú nemzetgazdaság megteremtése érdekében végzett sokoldalú munkája, közéleti tevékenysége elismeréseként2013.-ban megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést. 2014-ben  kivételes vállalatvezetői és gazdasági stratégiaalkotó eredményei mellett a nemzeti média támogatásáért, közéleti és közösségi tevékenységért az MMA Aranyérmét vehette át.

 Lakatos Péter

Vezérigazgató

1961-ben született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1983-ban, majd az azt követő 3 évben akadémiai (ma PhD) ösztöndíjasként az ember-gép kapcsolattal foglalkozó kutatást végzett.
Szakmai pályafutását 1986-ban kezdte a Műszertechnika ZRt.-nél, ahol részt vett többek között a vállalat kelet-európai külkereskedelmének kiépítésében, majd a ZRt. egész világot átfogó beszerzési tevékenységének megszervezésében. Komoly szerepet töltött be a vállalaton belüli irodaautomatizálási üzletág kiépítésében. 1991-től 2013-ig a Műszertechnika ZRt. vezérigazgató helyettese és igazgatósági tagja. Ugyancsak 1991-ben lép be a Videoton Holding ZRt. részvényeseinek körébe, ahol napjainkban is társ-vezérigazgató és igazgatósági tag. Itt a (Sinkó Ottóval közösen gyakorolt) szokásos vezetői feladatokon (pl. stratégiai irányítás, személyügyi kérdések) túl tevékenységének súlypontja az üzletfejlesztés és a termelő vállalatok működésének támogatása. 2007-től a Bravogroup résztulajdonosa és tiszteletbeli elnöke. Feleségével, Csiby Évával alakították ki és üzemeltetik a www.ad6kap6.hu jótékonysági portált, amely 2008 óta működik.
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke, itt a nemzetközi piacon sikeres magyar vállalatok számának növelését tűzte ki célul.
A mindennapokban a szellemi kikapcsolódást a bridge jelenti számára, a tenisz és a golf pedig a fizikai erőnlét karbantartásáért felel. Színházkedvelő, családjával az egyik budapesti Bauhaus műemléképület tulajdonosaként az Átrium Film-Színháznak adnak otthont.
2016 júliusában az Európai Bizottság Lakatos Pétert az EIT igazgatótanácsának tagjává választotta. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egy független európai uniós szerv, melynek feladata, hogy a vállalkozói tehetség ápolása és új elgondolások támogatása révén fokozza Európa innovációs képességét: https://eit.europa.eu 

 
Sinkó Ottó

Vezérigazgató

1958-ban született. 1982-ben villamosmérnökként diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetemen.
1982-től a Medicor-nál szoftver fejlesztőmérnök, 1983-tól a Műszertechnikánál fejlesztő mérnök majd osztályvezető, hardver/szoftver fejlesztés. 1988-1990 közt a Műszertechnika USA-beli leányvállalatának rezidens igazgatója. A leányvállalat az akkori szovjet blokkhoz képest szokatlan módon általuk Magyarországon kifejlesztett, Taiwanon gyártatott, high-tech IT hardver/szoftver termékek USA piaci értékesítését végezte. Jelenleg is a Műszertechnika Rt. egyik tulajdonosa és az FB tagja.
Angol MBA diplomát szerzett 1991-1994 között, 1996-ban a Harvardon executive programon vett részt.
1991 decemberétől, a privatizációtól kezdődően a Videoton Holding Rt. tulajdonos-vezetője, az Igazgatótanács tagja. 1996-tól Lakatos Péterrel megosztva vezérigazgatóként a Videoton operatív és stratégiai irányítását végzi. Elsődleges területe a vállalatcsoport pénzügyi vezetése, befektetési, treasury döntések, vagyonhasznosítás, beruházások, a cégek operatív működésének kontrollja. Kettejük irányítása mellett a Videoton két évtizede folyamatosan a legnagyobb hazai tulajdonú gyártó cég Magyarországon. A Videoton növekedése a 2008-as válság óta kiemelkedő, árbevételét azóta megduplázta, hozzáadott értékét tekintve folyamatosan az EU három legnagyobb szerződéses gyártóinak egyike.
Eseti jelleggel társadalmi megbízatásokat vállal. Aktívan sportol, fallabdázik, kerékpározik. Hobbyja az olvasás mellett a századfordulós magyar festészet. Székesfehérvári lokálpatrióta, karitatív tevékenysége kiterjedt, Böjte Csaba szerzetes alapítványának 10 éve támogatója. 3 fia közül a két felnőtt a Videotonban dolgozik.

 

 

 

 

gabor szeles2011

 

 Széles Gábor

peter lakatos

 

 Lakatos Péter

 otto sinko

 

Sinkó Ottó