news fej hun

Letették az alapkövét a VIDEOTON EAS Kft. új csarnokának

honlapra foto alapkoVideoton Holding 100%-os tulajdonában álló Videoton EAS Kft. (VEAS) új összeszerelő- és gyártócsarnokának az alapkövét december 12-én Székesfehérváron tették le Dr. Cser Palkovics András polgármester úr és Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár úr jelenlétében. A 20 ezer négyzetméteres új komplexum egy 5 milliárd forintos, saját forrásokból finanszírozott beruházás keretében épül fel, amit még egy mintegy 2,5 milliárd forintos technológiai fejlesztés is kiegészít a Fejér megyei központban. Az új épületben 8500 négyzetméteres lesz a gyártóterület, 4500 négyzetméteres a raktár, és korszerű irodák is kialakításra kerülnek.

Klambauer Csaba ügyvezető igazgató beszámolt arról is, hogy az új komplexumban jelentősen automatizált lesz a raktározás, a gyártóterület és a raktár közötti szállítás közel félmilliárd forintból teljesen gépesítve lesz. Ezen kívül beültető sorokat, forrasztósorokat, robotizált szerelő- és csomagoló sorokat telepítenek.
Véleménye szerint a beruházás jóvoltából a jelenlegi 70 millió eurós éves árbevételük 2019-re 100 millió euróra fog nőni, s további kb. 250 főnek teremt új munkahelyet.

A VEAS mellett a Videoton Autóelektronika Kft. is kinőtte jelenlegi gyártócsarnokait, így a régi épületben a fejlesztéssel felszabaduló szabad területen bővíteni tudja szerelési kapacitását. Ugyanakkor ez a beruházás így nemcsak a két cégnek adhat nagy lökést, hanem az egész vállalatcsoportnak, mivel a megszerzett üzletek összetettségük miatt más technológiákban is bővülést eredményezhetnek.

A fejlesztés várhatóan 2019 végére készül el, melynek révén a két elektronikai szereléssel foglalkozó tagvállalat még jobban meg tud felelni a megnövekedett piaci igényeknek mind kapacitás mind szolgáltatási színvonal tekintetében.