news fej hun

Innováció kategóriában ÉV GYÁRA győztes lett a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.

ev gyara videoton 2019

A GyártásTrend technológiai magazin negyedik alkalommal hirdette meg az Év Gyára versenyt, amelynek célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát és a meghirdetett kategóriák győzteseit. A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. ügyvezetői a 2019. május 3-án rendezett gálán Innováció kategóriában vehették át az első helyezetteknek járó elismerést.

A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. pályázati anyaga alapján 2 kategóriában (innováció és dolgozói elégedettség) is bekerült a rövid listán szereplők közé, míg a VIDEOTON Battery Technologies Kft. ugyancsak az innováció és a gyártástámogató folyamatok területén került shortlistre.
A 2019. május 3-án tartott díjátadó gáláig minden nevező számára ismeretlen volt az eredmény. Az innovációs tevékenységünkért járó kategória győzteseknek járó oklevelet és emlékplakettet Fábián Balázs és Pálca Levente ügyvezető igazgatók vették át a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. nevében.

A somogy megyei MASZSZ idén a VIDEOTON-nak ítélte az év munkáltatója díjat

maszsz ev munkaltatoja dij

Sikeres évet zárt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZ) Somogy Megyei Szervezete, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan növekedni tudtak a bérek.

Az ünnepségen átadták az év munkáltatója díjakat, amelyet a Videoton Elektro-Plast Kft. két ügyvezetője Fábián Balázs és Pálca Levente kapott. – Büszke vagyok rá, hogy egy cégtől független elismerést kaptunk – mondta Fábián Balázs. – A Gerber András által kijelölt utat járjuk és ez jó irány számunkra.
Pálca Levente a Videoton minden dolgozójának köszönte meg az elismerést. – Úgy érzem, ezt a díjat nem mi, hanem a cég kapta – mondta Pálca Levente. – Sok ember áll mögöttünk, a vezetők, fizikai dolgozók, emiatt tud a cég sikeres lenni.

Az ünnepségen Dér Tamás alpolgármester azt mondta: mindenki érdeke, hogy a munkavállaló elégedett legyen, ehhez pedig nem elég a pénz, kellenek a jó körülmények is.

Genius Loci Díjat kapott a VIDEOTON

genius loci dij

A Videoton kaposvári tagvállalata nyerte el helyi kategóriában a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) által alapított „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozások a tehetségekért 2019.” elismerést.

A díjra a Kárpát-medence egész területén működő Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok jelölhetnek a tehetségek támogatásában kiemelkedő szerepet betöltő vállalkozásokat.
A díj célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa azokat a követésre méltó innovatív kezdeményezéseket, jó gyakorlatokat, amelyekkel az üzleti vállalkozások hozzájárulnak a tehetségsegítő intézmények, szervezetek munkájához, a tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatásához. A díjakat három kategóriában a Matehetsz által felkért öttagú zsűri döntése alapján ítélték oda a vállalkozásoknak és vállalkozóknak
A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.-t a Kaposvári SZC Eötvös L Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma jelölte.

Sikerek és kihívások a Videotonnál

vt holding jo

A fennállásának 80. évfordulóját idén ünneplő Videoton vállalatcsoport árbevétele rekord szintű, 2018 első 8 hónapjában az előző év azonos időszakához képes 11%-al növekedett.
Termelő cégeink árbevétele 2018 végére, a válság óta eltelt 10 év alatt várhatóan csaknem megháromszorozódik.

A Videoton vállalatcsoport az EU-n belüli székhelyű szerződéses gyártók közt árbevételre vetítve továbbra is az első 5 között van, a hozzáadott értéket tekintve pedig az első háromban.
Eredményessége, versenyképessége, technológiai komplexitása, színvonala globális összehasonlításban is kiemelkedő.

Ez eddig egyben a legküzdelmesebb év is. A növekedést munkaerő híján gyakorlatilag változatlan létszám mellett kellett realizálni.
Termelő cégeink létszáma félévkor 7250 fő, a szolgáltató cégekkel együtt 10700 fő volt.
Eredményeinket a nemzetgazdasági átlagot meghaladó bérnövekedés mellett tudtuk megvalósítani.

Tovább növelte az idei év kihívásait, hogy fennállásunk legnagyobb beruházási programját hajtjuk végre, az idén megvalósuló beruházásaink összértéke meghaladja a 14 milliárd forintot, ami az elmúlt évek hasonló értékének a 2,5-szöröse.
A beruházásokat továbbra is belső forrásra alapozva tudjuk megvalósítani.
A beruházások alaptevékenységünkhöz, meglévő üzleteinkhez kapcsolódnak, jelentős részben az Ipar 4.0, az integrált vállalat irányítás, a digitalizálás területét érintik, a vállalatcsoport következő évtizedének a fejlődését alapozzák meg.

ISO 50001

Energiahatékonyság

A VIDEOTON Holding ZRt. telephelyeinek primer- és szekunder energia fogyasztása az épületek fűtésének, hűtésének, világításának, technológiai berendezéseinek működtetésére fordított energiafelhasználás együttese.

A Társaság évről-évre kiemelt figyelmet fordít az energiahatékonysági lehetőségek feltárására, költséghatékony megvalósítására.

Fűtési célú hőenergia

A telephelyi fűtési célú hőigények jelentős részének biztosítása központi fűtőműben megtermelt hőenergiával történik. Az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseink eredményeit is figyelembe véve:

-  egységnyi hő előállításához felhasznált földgáz mennyisége (bázis 2014.): ~ 20 %-kal csökkent

-  a szolgáltatási folyamat energiamérlege real-time rendszerben figyelemmel kísérhető

 iso50001

Központi levegőtermelés

A székesfehérvári telephelyen a sűrített levegő előállítása központi kompresszorházban történik. A központosított levegőtermelés lehetővé teszi a fogyasztói igények környezetbarát és hatékony ellátását:

-  a levegő termelés során keletkező hulladékhő teljes egészében hasznosításra kerül a telephelyi távhőellátásban

-  üzemelő kompresszoraink korszerű, alacsony fajlagos energia-felhasználású gépek, melyek vezérlését gépcsoportvezérlő biztosítja

 

A sűrített levegő termelés jelentős energiafelhasználású folyamat, ahol 2018-ban modernizálásra került a levegő szárítását végző szárító géppark:

 

-  a megtermelt levegőt teljes egészében inverteres meghajtású energiahatékony hűtőgépekkel szárítjuk

-  a szárítás villamosenergia-igénye közel a felére csökkent

iso50001 2

Energiahatékonysági intézkedésekkel a felhasznált villamosenergia mennyisége, és a felhasznált energia CO2 emissziója ~50%-kal csökkent.

Székesfehérvár, 2019. május 31.

VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont

Videoton Oktatási Központ

A VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont (VOK) legendás sportesemények, vállalati összejövetelek, kulturális programok tanúja már évtizedek óta és ma is rendíthetetlenül szolgálja a VIDEOTON csoport dolgozói mellett a város lakóit, vállalkozásait.

A 2000-es években új lendületet vett az addig is népszerű VOK, így mára újra megtalálta a helyét a vállalatcsoporton belül, sőt új szerepet vállalva sokrétűen szolgálja mind a környéken élőket, mind pedig Székesfehérvár városát.

A VIDEOTON Oktatási Központ saját maga biztosít, illetve szervez sportolási lehetőségeket: 14 asztal várja a pingpong szerelmeseit, két ketrecfoci pálya bérelhető – a sport mellett akár szülinapi gyermekzsúrokra is –, és minden nap rendelkezésre áll a sportcsarnok egy kis focira vállalatok, baráti társaságok számára. Emellett a Videoton a Dolgozókért Alapítvány is többféle sportolási lehetőséget biztosít a tagvállalatok dolgozói részére. Így ők díjtalanul használhatják a kondicionáló termet, illetve részt vehetnek a női torna különböző foglalkozásain: aerobic, basic aerobic, gerinctorna, jóga.

A sportesemények mellett számtalan rendezvényt szervez, illetve fogad be az év során a VOK. A Videoton Dolgozókért Alapítvány szervezésében évről évre visszatérő esemény, az asztalitenisz verseny, a Videoton Foci Bajnokság, és a Mikulás Cirkusz, valamint a kétévente szervezett Nyugdíjas Találkozó. Sokan bérbe veszik a termeket kiállítások, vásárok, sport-, vagy kulturális események lebonyolításához.

A színházteremben számos vállalati összejövetel bonyolítható le, gyakorlatilag komplex szolgáltatást tud nyújtani a VOK, akár továbbképzésekről, csapatösszetartásról, vagy vállalati sportnapról, üzleti fórumokról, kiállításokról legyen szó.

Évek óta a Videotonos dolgozók szolgálatában a VDA

Videoton Dolgozókért Alapítvány

A Videoton Dolgozókért Alapítvány (VDA) 1998. óta végzi közhasznú tevékenységeit szociális, családsegítő és jóléti, oktatási, kulturális és sport területen, elsősorban Videotonos dolgozókért és nyugdíjasokért, másodsorban pedig a Videoton szűkebb és tágabb környezetében működő és tevékenykedő intézményekért, szervezetekért.

A szociális támogatások között szerepel a vállalatcsoport rászoruló dolgozóinak egyéni szociális támogatása, a szülőknek iskolakezdési támogatás nyújtása, valamint hátrányos helyzetű szervezetek, intézmények és lakóközösségek támogatása.

Egészségmegörző tevékenységei között megtalálható a betegségmegelőző programok szervezése és támogatása, preventív szűrővizsgálatok, rehabilitációs foglalkozások és napi szintű szakorvosi ellátás biztosítása.

Kulturális tevékenysége is sokszínű, hiszen a vállalatcsoport dolgozóinak a zánkai Videoton üdülőben térítésmentes nyári üdülést tesz lehetővé, míg gyermekeiknek Székesfehérváron és Kaposváron napközis gyermektábort működtet és finanszíroz. A Videoton dolgozóinak évente színházbérletet biztosít, valamint 2 évente nyugdíjas találkozókat rendez és támogat Székesfehérváron és Kaposváron. Decemberben pedig ismét a gyerekekre fókuszál, hiszen a dolgozók kiskorú gyermekeinek Mikulás napi ünnepséget szervez 3 helyszínen, Székesfehérváron, Kaposváron és Marcaliban is.

Természetesen a sportot is kiemelten támogatja azzal, hogy az egészséges életmód, a rendszeres testedzés és szabadidősportok gyakorlásának feltételeit térítésmentesen teremti meg a dolgozók és nyugdíjasok részére, sporttevékenységeket és sportversenyeket biztosítva számukra egész évben.